meest gestelde vragen

Veiligheid

Is het filter wel veilig?

Uiteraard is ons filter veilig. In eerste instantie wordt het filter voor het warm watercircuit geplaatst, zodat bacteriën geen kans krijgen in het water te komen. Wat er niet in zit, hoeft immers ook niet verholpen te worden. Daarnaast is het filter gekeurd en voorzien van certificaat. 100% veilig dus!

Kan je de watertemperatuur zomaar verlagen?

Niet zomaar. Om bacteriën uit warm water te houden moet het minimaal 60 graden zijn. Doordat ons filter vóór het warm watercircuit wordt geplaatst hebben bacteriën geen kans om in het water te komen. Deze hoeven dan uiteraard ook niet bestreden te worden. Kortom: met ons filter is het verlagen van de watertemperatuur veilig.

Besparing

Aan welke besparing moet ik denken?

Het filter levert meervoudige besparing op. Sowieso op de stookkosten. Hoeveel dat is hangt af van je situatie. Natuurlijk rekenen we dit graag uit.

Duurzaamheid

Hoe draagt dit filter bij aan duurzaamheid?

Het filter zorgt ervoor dat de watertemperatuur omlaag kan. Niet sporadisch, maar altijd. Dit zorgt voor een forse reductie op de stookkosten en dus op het milieu. Daarnaast is het door dit filter mogelijk om aardgasvrije oplossingen in te zetten. Denk hierbij aan warmtepompen; deze hebben nu nog een boiler nodig om het water bij te warmen.

Service

Hoe lang gaat het filter mee?

Het filter heeft een levensduur van minimaal 5 jaar. Door peridiek onderhoud uit te voeren, verwachten wij de levensduur nog te kunnen oprekken.