BLIJF VOORAL NIÉT DOEN WAT JE ALTIJD AL DEED

BLIJF VOORAL NIÉT DOEN WAT JE ALTIJD AL DEED
5 april 2019

KLEINE STAPJES LEIDEN TOT GROOTSE RESULTATEN
Het gonst in al haar gelederen: Europa moet in 2050 klimaatneutraal zijn. Een mooi voornemen, waar met grote regelmaat over nagedacht en gesproken wordt. Bedrijfsleven, overheden, lidstaten en individuele burgers hebben zich over de verschillende mogelijkheden gebogen. Hieruit blijkt dat op veel verschillende terreinen het verschil kan worden gemaakt. Dat zou vooral mogelijk zijn door te investeren in realistische technologische oplossingen. Maar, moeten we niet bij het begin beginnen? En de mindset van velen bij de bron aanpakken? Wij geloven dat het streven om te veranderen aanwezig is, maar vervolgens kijken we elkaar aan om te bepalen wie er het eerste van start gaat. Echt mensen ‘Als we blijven doen wat we altijd deden, krijgen we weer wat we altijd al kregen’. Nietwaar?

EEN SCHONE PLANEET VOOR IEDEREEN
Streef er daarom naar om de verandering te zijn die je zelf zou willen zien. Dat klinkt eenvoudig en dat is het ook. Zoals eerder gezegd gaat het om de juiste mindset en kleine wijzigingen met gróótse resultaten. De gevleugelde uitspraak ‘small step for me, giant leap for mankind’ is er niet voor niets. Deze stap lijkt zich vooral op het individu te richten, maar is in onze optiek ook een zeer geschikte maatstaf voor bedrijfsleven en overheden. Dagelijks verwonderen wij ons over de laksheid van organisaties en overheden waar het gaat om energie-efficiëntie. Jawel; een van de 7 strategische terreinen waar een aandeel op moet worden geleverd voor 2050. Waarom staat de verwarming te loeien in een leeg kantoorgebouw? Waarom blijven de lampen branden als er niemand binnen is? Waarom wordt water rondgepompt op 80 graden, terwijl niemand daar gebruik van maakt? Het zijn zomaar wat voorbeelden van het niet efficiënt gebruiken van energie. Dat kan anders!

SIMPEL EN GROOTS
Wij geloven in verbetering in kleine stapjes. En in simpele oplossingen met grootse resultaten. Daarnaast delen wij de mening dat het anders moet en dat het anders kan. Wij wachten niet tot iemand anders opstaat om aan de slag te gaan, maar nemen het heft in eigen hand. Wij gaan voor klimaatneutraal op een veilige en duurzame manier, die ook besparing oplevert. In geld en gas. Wie wij zijn? De Groene Balans. Aangenaam.